Klachten

Met acupunctuur en voeding kun je heel wat klachten goed aanpakken. Hieronder vind je de klachten die ik het meeste tegenkom in mijn praktijk. Staat jouw klacht er niet tussen? Neem dan even contact met me op, want waarschijnlijk kan ik ook wel iets in het verminderen van die klacht betekenen.

Hoe kan ik jou helpen?

penceel streek beneden

Vermoeidheid

Ben je aanhoudend moe? Voel je je - lichamelijk of geestelijk - ‘leeg’ na zelfs een kleine inspanning? Dan kunnen hier veel verschillende oorzaken voor zijn, hoewel de precieze oorzaak vaak moeilijk te vinden is. Volgens de Oosterse geneeskunde stagneert er vaak iets in je energie.

Lees meer over vermoeidheid

img.name
img.name

Stress

Heb je last van stress? Dan voel je dit waarschijnlijk eerst aan je gespannen spieren. Als je al wat langer uit balans bent, heb je misschien ook wel maag-darmklachten of voel je je zelfs leeg en uitgeput.

Lees meer over stress

Hoofdpijn

Migraine, spanningshoofdpijn, clusterhoofdpijn of ‘gewone’ hoofdpijn: iedereen heeft er wel eens last van. In maar 1% van de gevallen is er een duidelijke oorzaak voor hoofdpijn te vinden, zoals hoofdletsel of een voorhoofdsholteontsteking. Vanuit de acupunctuur zijn er twee verklaringen voor hoofdpijn.

Lees meer over hoofdpijn

img.name
img.name

Schouder- en rugklachten

Je schouders en rug geven het vaakst klachten in je motoriek. De oorzaak van die klachten kan duidelijk zijn, bijvoorbeeld een hernia, infectie of tumor. Maar vaak is er geen specifieke oorzaak te vinden. In beide gevallen kan acupunctuur helpen.

Lees meer over schouder - en rugklachten

Maag-darmklachten

Als je maag en darmen niet goed werken, kun je je heel vervelend voelen. Je spijsvertering heeft namelijk veel invloed op hoe je je voelt. Met acupunctuur kun je klachten als een prikkelbare darm, opgeblazen gevoel, winderigheid, diarree en obstipatie vaak goed behandelen.

Lees meer over maag - en darmklachten

img.name
img.name

Onvruchtbaarheid

Je wilt graag vader of moeder worden en het lukt niet. Een lichamelijke klacht kan op die manier heel emotioneel pijnlijk worden. Acupunctuur en voeding kunnen helpen om je als man of vrouw meer vruchtbaar te maken en kunnen bijvoorbeeld een IVF-traject ook goed ondersteunen.

Lees meer over onvruchtbaarheid

Menstruatieklachten

Als je een gezonde menstruatiecyclus hebt, dan zou je geen klachten moeten ervaren. De menstruatie is namelijk een natuurlijk proces. Toch zijn er veel vrouwen die lichamelijke of geestelijke klachten ervaren als ze ongesteld zijn. Soms zelfs zo erg, dat ze een paar dagen niet kunnen functioneren.

Lees meer over menstruatieklachten

img.name

Veel gestelde vragen

 • 1

  Let erop dat een acupuncturist is aangesloten bij een beroepsvereniging die kwaliteitseisen aan haar leden stelt. Bijvoorbeeld de Nederlandse Werkgroep van Practizijns (NWP) of de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA).

 • 2

  Dat is niet nodig. Wel raad ik u aan altijd eerst uw huisarts te consulteren.

 • 3

  We beginnen met een intakegesprek. In 60 à 90 minuten bespreken we wat je klachten zijn en waar je tegenaan loopt. Jouw verhaal en mijn observaties leveren een diagnose en behandelplan op, waarin acupunctuur en voeding vaak samengaan. Heb je een duidelijke voorkeur voor acupunctuur óf voeding? Dan kunnen we ons ook op één van deze behandelmethodes concentreren.

 • 4

  Dit is volledig afhankelijk van de klacht. Voorbeeld: · Een burn-out die al jaren aanwezig is zal geleidelijk verdwijnen. Pas na een aantal behandelingen voel je meer energie. · Een acute tennisarm zal normaliter snel reageren op de behandeling. Al tijdens de eerste behandeling kunnen klachten verminderen of verdwijnen. Na 6 tot 7 behandelingen vindt een evaluatie plaats om te zien of het effect voldoet aan de verwachtingen.

 • 5

  Het is af te raden om te stoppen met medicijnen zonder overleg met deskundigen. Het gebruik ervan hoeft overigens ook geen belemmering te zijn voor acupunctuurbehandelingen. In het algemeen geldt wel, dat het innemen van meerdere medicijnen een remmende factor voor de genezing kan vormen.