Onvruchtbaarheid

Je wilt graag vader of moeder worden en het lukt niet. Een lichamelijke klacht kan op die manier heel emotioneel pijnlijk worden. Acupunctuur en voeding kunnen helpen om je als man of vrouw meer vruchtbaar te maken en kunnen bijvoorbeeld een IVF-traject ook goed ondersteunen.

penceel streek beneden

Wat kan acupunctuur voor je doen?

Oorzaak van verminderde vruchtbaarheid

De Oosterse geneeskunde kijkt op een andere manier naar verminderde vruchtbaarheid dan de Westerse geneeskunde. Ik kijk naar de energie van de organen die invloed hebben op je vruchtbaarheid. Vooral de energie van je nieren speelt hierin een grote rol, maar ook die van je hart, lever en milt. Als hier een disbalans in zit, kan dat je vruchtbaarheid beïnvloeden.

Energie van organen in balans brengen

Met acupunctuur verbeter ik bij vrouwen de bloedcirculatie in het bekken, voed ik de nier-energie en kan ik een lokale energie- of bloedblokkade opheffen. Bij mannen stimuleer ik de nier-energie, maar ook de energie van de milt en vaak ook de lever. Daarnaast kan een verandering in voeding de vruchtbaarheid ook goed verbeteren.

Ondersteuning bij IVF of IUI

Ga je een Westerse vruchtbaarheidsbehandeling volgen, zoals IVF of IUI? Of zit je daar al middenin? Ook dan kan acupunctuur ondersteunen, door je natuurlijke vruchtbaarheid te verbeteren. Idealiter begin ik 2 tot 6 maanden voor het traject al met acupunctuur en voedingsadvies en blijven we ook tijdens het traject doorbehandelen, zodat de kans op zwanger worden zo hoog mogelijk is.