Over Liesbeth

Open, toegankelijk en positief

Wat voor persoon kun je in de stoel tegenover je verwachten? Ik denk een heel open en toegankelijk, positief en enthousiast persoon. Iemand die goed luistert en niet oordeelt. Ik kan mezelf makkelijk in jouw schoenen zetten en kan je daardoor des te beter helpen.

Snel naar:

Eigen ervaringen Oosterse geneeskunde Het beste resultaat

penceel streek beneden

Eigen ervaring met gezondheid

Al van jongs af aan heb ik een grote interesse voor lichamelijke en geestelijke gezondheid. Dit werd nog eens extra aangewakkerd door twee specifieke gebeurtenissen in mijn leven: mijn broertje ontwikkelde epilepsie na het krijgen van een vaccinatie, waarvoor hij dagelijks zware medicatie moest krijgen. Daar schrok ik heel erg van. De tweede gebeurtenis ervoer ikzelf: na herhaalde antibioticakuren voor mijn blaasontstekingen, werd ik heel moe en kreeg ik darmproblemen. Toen ik een therapeut ben gaan opzoeken die mij goede voedingsadviezen gaf, voelde ik mij maanden later weer kerngezond.

Oosterse geneeskunde ontdekt

Door deze twee gebeurtenissen realiseerde ik me dat ik me veel beter kan vinden in de Oosterse geneeskunde dan in de Westerse geneeskunde. Hier in het Westen zien we klachten als losstaande lichamelijke dingen, waarvoor je een pil kunt krijgen die het probleem snel oplost, maar die vaak ergens anders in het lichaam weer een ander probleem veroorzaakt. In het Oosten is alles met elkaar verbonden en kijken ze naar het lichaam als geheel. Bij een klacht zoeken ze naar de oorzaak daarvan, om een probleem te kunnen oplossen. Mensen gaan daar ook preventief naar een arts, om hun gezondheid in stand te houden, in plaats van pas bij een klacht aan te kloppen. Toen ik dit ontdekte, dacht ik: “Wauw! Ja, daar geloof ik in!”

img.name
img.name

Puzzelen naar het beste resultaat

Inmiddels mag ik al sinds 2007 in mijn eigen praktijk volgens deze Oosterse visie heel wat mensen helpen naar een gezonder lichaam en gezondere geest. Hier haal ik ontzettend veel voldoening en plezier uit. Als liefhebber van exacte vakken vind ik het bij elke client weer een uitdaging om alle informatie naast elkaar te leggen en te gaan puzzelen naar wat voor hem of haar het beste zou werken. Mijn passie voor mijn vak uit zich ook in het feit dat ik mezelf altijd blijf ontwikkelen en dus veel tijd steek in het volgen van nieuwe opleidingen

Overzicht opleidingen