Voel je je vermoeid?

penceel streek beneden

Wat kan acupunctuur voor je doen?

Oorzaak van je vermoeidheid

Veel mensen voelen zich wel eens - in meer of mindere mate - moe. Maar je moe voelen na een lange wandeling is een ander soort vermoeidheid dan een enorm zwaar en moe gevoel in je lijf na het voeren van een simpel telefoongesprek. Soms is de oorzaak van je vermoeidheid duidelijk. Als je bijvoorbeeld kanker hebt of last hebt van ontstekingsziekten of ernstige bloedarmoede. Vaak is er alleen geen duidelijke lichamelijke oorzaak te vinden.

Stagnaties zorgen voor leegte

Volgens de Oosterse geneeskunde heb je een tekort aan een bepaalde belangrijke ‘substantie’, zoals qi, bloed, yin of yang als je vermoeid bent. Als zo’n substantie stagneert in je lichaam, ontstaat er een tekort. Dit ervaar je vervolgens als ‘leegte’.

Heel vaak zijn ongeuite emoties de oorzaak van dit soort stagnaties in je lichaam. Maar geen enkele vermoeidheid is hetzelfde. Daarom ga ik graag op onderzoek uit wat bij jou de oorzaken zijn en welke tekorten je precies hebt.

Energiestroom op gang krijgen

Zodra ik de diagnose heb gesteld, beginnen we met het aanprikken van de juiste punten in jouw lichaam. Hierdoor komt de energiestroom weer op gang en worden je tekorten weer aangevuld. Daarnaast is het belangrijk dat je zelf ook je best doet om je leven weer ‘op de rit’ te krijgen, door gezond, regelmatig en actief te leven. Zo voel je je snel weer energieker!

Hoe kan ik jou helpen?