Heb je klachten rondom je menstruatie?

penceel streek beneden

Wat kan acupunctuur voor je doen?

Oorzaak van menstruatieklachten

Vaak zorgen hormoonwisselingen die voor en tijdens je menstruatie plaatsvinden voor klachten. Ook kunnen spanningen ervoor zorgen dat je energie niet goed doorstroomt. Hierdoor kun je bijvoorbeeld last krijgen van stemmingswisselingen, prikkelbaarheid of somberheid. Of buikpijn, hoofdpijn, pijnlijke borsten en rugpijn. En misschien is je menstruatiecyclus ook wel uit balans en ben je langer, korter of onregelmatiger ongesteld?

Hormoonhuishouding en energiebalans

Ik prik bepaalde punten in je energiebanen aan en kan daarmee je hormoonhuishouding beïnvloeden. Ook zorg ik ervoor dat de energie in je lichaam weer goed kan doorstromen. Met name in je onderbuik is het belangrijk dat de energie niet stagneert, maar de energie-stagnatie kan ook ergens anders in je lichaam zitten. Deze stagnaties kunnen ontstaan door emoties en spanningen waarmee je rondloopt. Daarom is het belangrijk dat we hier ook naar kijken.

Op die manier kunnen we er voor zorgen dat je menstruatiecyclus weer wordt zoals die hoort: regelmatig, pijnloos en zonder sterke emotionele reacties.

Hoe kan ik jou helpen?