Chibalans


Acupunctuur

& Shiatsu

Chibalans

Oostergrachtswal 37/39

8921AA Leeuwarden

06-28 555 335

Voor een groot aantal vrouwen en mannen is het krijgen van een kind helaas niet vanzelfsprekend. De oorzaken van onvruchtbaarheid lopen uiteen. Bij veel stellen is de oorzaak zelfs onbegrepen. Een behandeling met acupunctuur kan een behandeling op zich zijn en een aanvulling op de reguliere behandeling. Er zijn mogelijkheden voor vrouwen en voor mannen.

Middels acupunctuurbehandelingen, voedings-en leefstijladvies, yoga en eventueel supplementen kan bij de vrouw de cyclus gereguleerd worden, verbeterd de eisprong en de eigroei. Belangrijk is ook het verbeteren van de doorbloeding van de baarmoederwand. Daarnaast merken we dat veel vrouwen zich veel beter voelen in de periode dat ze de acupunctuur ondergaan; meer energie en minder stress.  Ook voor de man zijn er behandelingen mogelijk. Het doel hiervan is het verbeteren van de zaadkwaliteit.

Ook wordt rustig de tijd genomen om naar mensen te luisteren en waar nodig te adviseren en te ondersteunen. Veel mensen lopen tegen dezelfde problemen aan. Zoals de omgeving die hen niet begrijpt en met ongevraagde goedbedoelde adviezen komt. De buurvrouw of collega die zo zwanger wordt. Dit levert veel emoties op, die vaak voor blokkades in het lichaam zorgen. Deze emotionele blokkades proberen we middels gesprekken, acupunctuur en Nei op te lossen.

Acupunctuurbehandeling bij onvruchtbaarheid

De eerste periode is het van belang één keer per week een behandeling te krijgen. Is dit niet mogelijk dan één keer in de twee weken. De behandeling wordt individueel aangepast op de diagnose en aan de fase van de cyclus. Bij IVF, ICSI en soms ook IUI, stemmen we de behandeling ook af op het gebruik van de medicatie, punctie en terugplaatsing. Mannen hoeven maar één keer in de twee à drie weken een acupunctuurbehandeling te ondergaan.

Het is verstandig om bij IVF, ICSI of IUI al 6 tot 8 weken voor de start van de IVF/ICSI/IUI behandeling een afspraak te maken. Echter een paar dagen of weken voor de terugplaatsing, inseminatie of ovulatie kan ook al een bijdrage leveren en zo de kansen iets vergroten.