Chibalans


Acupunctuur

& Shiatsu

Chibalans

Oostergrachtswal 37/39

8921AA Leeuwarden

06-28 555 335

Afvallen

De Chinese geneeswijzen laten een geheel eigen kijk op gezondheid zien, zo ook op het probleem van overgewicht en afvallen. Schommelingen in het lichaamsgewicht en het beheersen daarvan hebben een relatie met de energiebalans in het lichaam.
Tijdens de behandeling wordt achterhaalt of de organen op de juiste manier met elkaar samenwerken en de juiste hoeveelheid energie bezitten.
Om de juiste diagnose te kunnen stellen worden er vragen gesteld over: eetlust, eetpatroon, ontlasting, eerdere afslankpogingen en ook over uw weerstand en uw algemeen welzijn.

Het kan zijn dat een verstoring van de energiebalans de onderliggende oorzaak van overgewicht. In dat geval zal geprobeerd worden de spijsvertering aan te zetten of juist te remmen. Wanneer nodig proberen we het hongergevoel te verminderen en de innerlijke rust en wilskracht te versterken.
Hiernaast worden er ook adviezen in de voeding en gezonde leefregels” meegegeven.

Aangezien het meestal enige tijd heeft gekost om overgewicht te krijgen, dient u er rekening mee te houden dat ‘natuurlijk afvallen’ ook enige tijd vergt.
Vaak komt men in eerste instantie om af te vallen. Naast het afvallen, verbeteren vaak ook andere klachten door de behandeling. Men voelt zich veelal fitter, slaapt beter, zit beter in zijn vel en het verbeteren van deze klachten is voor een aantal belangrijker dan afvallen.

Om af te vallen zijn meerdere behandelingen nodig. Eerst 1 behandeling per week en na een aantal behandelingen kan dat om de 2-3 weken gevolgd door 1 keer per maand.