Chibalans


Acupunctuur

& Shiatsu

Chibalans

Oostergrachtswal 37/39

8921AA Leeuwarden

06-28 555 335

Stress

Chinees gezien zorgt Hout-energie (lever en galblaas) voor een vloeiende en onbelem-merde doorstroming van energie, bloed en emoties. Het zal de energie overal in het lichaam ondersteunen en met name zorgdragen voor soepele spieren en pezen. Je kan dat zelf ervaren door het gevoel lekker in je vel te zitten en je voelt je mentaal evenwichtig.
Wanneer Hout-energie bij stress uit balans raakt, zal de energie gaan stagneren. Dat kan iemand merken aan teveel spanning in de spieren, of aan nek- en schouderpijn.
Omdat je nog genoeg energie hebt, zul je waarschijnlijk gewoon doorgaan met je drukke programma.
Door de remmende invloed van het element Hout op Aarde zal vaak ook de Aarde- energie stagneren, wat een gestresst persoon kan merken aan maag-en darmbezwaren. In de reguliere geneeskunde bestaat er ook een nauwe relatie tussen stress en een maagzweer.
Als de Hout-energie nog langer uit balans blijft, gaat er mogelijk ongecontroleerd Vuur ontstaan: wat zich kan uiten in onrust, irritaties, hoofdpijn of hartkloppingen.
Behandeling:

Zoals bij de meeste klachten geeft een behandeling in de beginsituatie de snelste resultaat, nu is de energie alleen nog gestagneerd.
Later in het proces is er ook sprake van van leegte en uitputting.
Middels acupunctuur kunnen het Hout- en Aarde element weer in balans worden gebracht.
Via specifieke punten kan er een ontspanning of een betere bloedcirculatie teweeg gebracht worden. In een later stadium is het ook belangrijk om de energie weer op te bouwen.
Wanneer de balans van het Hout-element herstelt, zal iemand weer meer grip krijgen op zijn/haar eigen situatie en betere keuzes kunnen maken.