Chibalans


Acupunctuur

& Shiatsu

Chibalans

Oostergrachtswal 37/39

8921AA Leeuwarden

06-28 555 335

Shiatsu is een japanse behandelmethode die vitaliteit bevordert, vermoeidheid verlicht en de natuurlijke zelfhelende kracht stimuleert door druk toe te passen op de meridianen van het lichaam. Meridianen zijn energiebanen, welke verbonden zijn met de organen en door middel van druk op deze energiebanen kunnen de organen beïnvloed worden.

Daarnaast geeft shiatsu de warmte van een zorgzame aanraking. Een zo belangrijk aspect nu de medische zorg zo hi-tech en gespecialiseerd geworden is. Het hectische dagelijkse leven is een enorme bron van stress, waar uiteindelijk lichaam en geest hun tol voor betalen
Shiatsu is een manier om bewust te worden van ons lichaam en om er voor te zorgen. Het is een manier om je gezondheid in eigen handen te nemen

Sessie Shiatsu Zen-Style:
Deze sessie vindt plaats op een zachte mat op de grond in eigen comfortabele kleding. Tijdens de sessie wordt druk uitgeoefend met vingertoppen en duimen, ook de handpalmen, ellebogen, knieën of voeten worden soms gebruikt. Veel rustige strekkingen en rotaties vinden plaats. Een shiatsu sessie duurt normaal gesproken zo’n 60 tot 90 minuten. Een eerste sessie duurt waarschijnlijk iets langer, omdat de behandelaar een gedetailleerde diagnose stelt volgens de principes van de Oosterse Geneeskunde.

Sessie StoelShiatsu:
Deze sessie vind plaats op een speciale stoel en is meer bedoelt voor het bovenlichaam, schouders, nek en armen. De massage kan plaatsvinden met de kleding aan of een iets diepere massage met olie (deels ontkleed).  

Sessietips
Voor shiatsu is het verstandig niet (veel) te eten, ruim een uur voorafgaand aan de sessie. Het is het prettigst om ruime kleding van natuurlijk materiaal aan te trekken, bijvoorbeeld een joggingbroek. Sieraden en parfum worden afgeraden tijdens een shiatsu behandeling. Na de sessie kun je misschien wat vermoeid zijn, het is daarom verstandig om enige tijd voor jezelf te reserveren en je niet meteen in drukke activiteiten te storten. Ook is het mogelijk dat je een zeer energiek gevoel hebt. In dat geval: geniet ervan!